Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Κεφτεδάκια γεμιστά με ρύζι

Νόστιμα και λαχταριστά.

Υλικά:

1 κ. κιμά
1/4 φλ.φρυγανιά τριμμένη
1/3 φλ. γάλα
2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό
δυόσμος
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 1/2 φλ. βρασμένο ρύζι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
3 φρέσκες ντομάτες σε κυβάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
ρίγανη
πιπεριές σε κυβάκια

 

Εκτέλεση:

Πρώτα βράζουμε το ρύζι. Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι 1 φλ. ρύζι με 1 1/2 φλ. νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε να μαλακώσει 10 λεπτά και να πιει όλο το νερό του. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα, τη φρυγανιά, γάλα, αυγό, λάδι, σκόρδο, ρίγανη και δυόσμο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.

Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια, ανοίγουμε στην παλάμη μας και βάζουμε στο κέντρο τους λίγο από το βρασμένο ρύζι, απάνω βάζουμε λίγη παρμεζάνα, πλάθουμε κλείνοντας τα κεφτεδάκια μας καλά να μην φύγει η γέμιση.

Βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ όλα τα κεφτεδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μισή ώρα να ροδίσουν.

Βράζουμε τη σάλτσα μας 15 λεπτά να χυλώσει. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με μακαρόνια, την σάλτσα και παρμεζάνα τριμμένη.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου