Φτιαγμένα κυριολεκτικά από… χρυσό θα είναι μαχαίρια, πιρούνια και κουτάλια στο «Top Chef». Μετά από δέκα χρόνια το ριάλιτι μαγειρικής που γνωρίσαμε μέσα από τον ΑΝΤ1 επιστρέφει, αυτή τη φορά μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ και θα είναι το βασικό «όπλο» του καναλιού του Φαλήρου στη μάχη του prime time (βραδινή ζώνη υψηλής τηλεθέασης) μαζί φυσικά με το νέο κύκλο του «Big Brother».
Το ριάλιτι θα είναι σε παραγωγή του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλίτζαλι, ο οποίος στη γείτονα χώρα έχει τα δικαιώματα πολλών μαγειρικών ριάλιτι, μεταξύ των οποίων και το «Master Chef». Και μπορεί η προσπάθεια «αρπαγής» των τριών κριτών του «Master Chef» από το STAR να απέτυχε, ωστόσο ο Τούρκος παραγωγός και καναλάρχης δεν πτοείται και είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει και στο μαγειρικό ριάλιτι συνταγή «Survivor» προκειμένου να διασφαλίσει την επιτυχία του προγράμματος.
Συγκεκριμένα, μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στο κάστινγκ των υποψήφιων, οι οποίοι θα είναι επαγγελματίες σεφ. Έτσι
οι συνεργάτες του Ατζούν Ιλίτζαλι «οργώνουν» κουζίνες σε εστιατόρια ξενοδοχείων στην Αθήνα και στις μεγάλες
τουριστικές μονάδες (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ελούντα, Χαλκιδική κ.τ.λ.), ψάχνουν σεφ – ιδιοκτήτες ψαγμένων
εστιατορίων με άποψη και παράλληλα «ξεσκονίζουν» προσεκτικά την επαγγελματική εξέλιξη όλων των προηγούμενων υποψηφίων του «Master Chef».
Και η αναζήτηση πάει πολύ πίσω από την εποχή του πρώτου «Master Chef» στο Mega όπου νικητής είχε αναδειχθεί ο Άκης Πετρετζίκης. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι εύκολα… Καθώς κάποιοι από τους υποψήφιους θα πρέπει να εγκαταλείψουν για ένα χρονικό διάστημα τις δουλειές τους. Για το λόγο αυτό ο Ατζούν είναι και πάλι γαλαντόμος.
Από 3.000 – 8.000 ευρώ θα είναι η εβδομαδιαία αμοιβή των υποψήφιων Top Chef που με έναν απλό πολλαπλασιασμό δίνει και το ύψος των μηνιαίων απολαβών. 12.000 – 32.000 ευρώ το μήνα. Στο άκουσμα του ποσού αρκετοί γνωστοί σεφ της Αθήνας αλλά και των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων έχουν
ήδη συμφωνήσει τη συμμετοχή τους στο ριάλιτι του ΣΚΑΪ.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Δευτέρα 9 Αυγούστου