Τον Φεβρουάριο του 2017, λίγο καιρό μετά την έκδοσή της, αποχώρησε από τη μετοχική σύνθεση της εφημερίδας «Documento» ο εκδότης και συνάμα χρηματοδότης της εκδοτικής προσπάθειας, Γιάννης Καλογρίτσας. Είχε προηγηθεί θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον πατέρα του εκδότη, Χρήστο Καλογρίτσα, και τονδιευθυντή του φύλλου, Κώστα Βαξεβάνη.
Ο λόγος είχε να κάνει με την επιθυμία του πρώτου να σταματήσουν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση προς τη σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα. Η σχετική παραίνεση φαίνεται ότι εξόργισε τον κ. Βαξεβάνη,
ο οποίος και απευθύνθηκε -όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο- στο Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα στον Νίκο Παππά.
Στη συνάντηση του υπουργού με τον δημοσιογράφο φαίνεται ότι αποφασίστηκε και η αυτόνομη πορεία του
κ. Βαξεβάνη. Ετσι, ο κ. Παππάς ήρθε σε επαφή με τον κ. Καλογρίτσα, στον οποίο είπε ότι το καλύτερο που θα
είχε να κάνει θα ήταν να αποχωρήσει από το επιχειρηματικό σχήμα.
Ο εργολάβος έδειξε να συμφωνεί, με την προϋπόθεση ότι οι μετοχές που διέθετε θα μεταβιβάζονταν στο
κόμμα, δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάπως έτσι χώρισαν οι δρόμοι των Καλογρίτσα – Βαξεβάνη, με τον πρώτο να
ισχυρίζεται ότι επένδυσε για την έκδοση της εφημερίδας «Documento» περίπου 3 εκατ. ευρώ. Αυτός προφανώς ήταν και ο λόγος που ζήτησε από τον Ν. Παππά να μεταβιβαστούν οι μετοχές στο κόμμα.
Προφανώς, σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να τις κάνει δώρο στον Κώστα Βαξεβάνη. Ανεξάρτητα, όμως, από την
ουσία της όλης ιστορίας, εκείνο που μένει σε όλους είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραμάτισε ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός, Νίκος Παππάς.
Κάποιοι μάλιστα λένε ότι ο τελευταίος και ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Κώστα Βαξεβάνη, ακόμη και στην παραγωγική διαδικασία της εφημερίδας.
Επιπλέον, στα πρώτα φύλλα της εφημερίδας υπέγραφε και ο στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός.