Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Έρχεται ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση του Τύπου

Συνεχείς ήταν τις προηγούμενες ημέρες οι συναντήσεις του Στέλιου Πέτσα με εκπροσώπους των ιδιοκτητών και των εργαζομένων των μέσων ενημέρωσης μετά την ανάκληση της ΚΥΑ με την οποία ενισχύονταν μέσα ενημέρωσης με το ποσό των 200.000 ευρώ.

 

Οι συναντήσεις είχαν στόχο να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο σταθερό και με αντικειμενικούς κανόνες, που θα ισχύσει τα επόμενα χρόνια ώστε να μην επαναληφθούν τα παρατράγουδα που προκάλεσαν οι χειρισμοί Παππά και Κρέτσου, οι οποίοι, αφού έβαλαν τις προδιαγραφές, μετά διαμαρτύρονταν γιατί στους ενισχυόμενους ήταν το «Μακελειό».

 

Δεν διαμαρτυρήθηκαν, ωστόσο, για το γεγονός ότι στους ενισχυόμενους ήταν ο «Δρόμος της Αριστεράς» με έναν εργαζόμενο, που την επομένη της δημοσίευσης της ΚΥΑ είχε σπεύσει να ανακοινώσει αναστολή έκδοσης.

 

Η ΕΣΗΕΑ, πάντως, στη συνάντηση με τον Στέλιο Πέτσα εμφανίστηκε με δύο γραμμές… Αυτή της πλειοψηφίας Αντωνιάδου-Καπάκου, που επέμεινε να δοθούν τώρα τα χρήματα και να αποκλειστεί μόνο το «Μακελειό», και της αντιπολίτευσης, όπου η μεν ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ που κινείται στον χώρο της φιλελεύθερης Κεντροδεξιάς, τάχθηκε κατά των άμεσων επιδοματικών ενισχύσεων και πρότεινε συνολικό πακέτο έμμεσων ενισχύσεων και η δε Δημοσιογραφική Συνεργασία, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, τάχθηκε γενικά κατά των ενισχύσεων.

 

Η ΕΙΗΕΑ από την πλευρά της, που ουσιαστικά λόγω μεγέθους δεν εκπροσωπεί τον κλάδο,κινήθηκε στη γραμμή της ΕΣΗΕΑ, από την οποία είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι τα λεφτά θα δοθούν φέτος (άγνωστο από πού προήλθε η βεβαιότητα).

 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πέτσας με την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους εκπροσώπους του κλάδου αλλά
και τα πολιτικά κόμματα θα ετοιμάσει ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων, το οποίο και θα αποστείλει σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ζητώντας να τοποθετηθούν συγκεκριμένα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου