Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

«Kitchen Lab» – Συνταγές με λίγα υλικά, γεύσεις αξέχαστες !

Σάββατο 08 & Κυριακή 09 Μαρτίου, στις 16:40

Σαββατοκύριακο, 08 και 09 Μαρτίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 08 Μαρτίου παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που θα μπορούσε να ονομαστεί ως το «επεισόδιο του ολιγαρκούς», αφού στο μενού κάθε συνταγή έχει πολύ λίγα υλικά που όμως συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους και δημιουργούν γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Το σαββατιάτικο μενού ξεκινάει με μια ομελέτα με αραβική πίτα, ένα πολύ απλό φαγητό που στέκεται ως πρωινό, ως brunch, ως ελαφρύ μεσημεριανό και σίγουρα ως βραδινό, παρασκευάζεται πανεύκολα και θα σας λύσει τα χέρια σε κάθε σας ανάγκη. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και αρχίζει σε ένα τηγάνι, όπου σοτάρει κομμάτια από μια πράσινη και μια κόκκινη πιπεριά. Έπειτα σε ένα μπολ ανακατεύει λωρίδες από ζαμπόν και αραβική πίτα, αυγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπέικιν πάουντερ και γάλα. Προσθέτει στο τηγάνι το μείγμα από το μπολ αφήνοντας να πάρει χρώμα ο πάτος της ομελέτας, μεταφέρει στον φούρνο, ψήνει και σερβίρει.

Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα νηστίσιμο γεύμα, αφού έχουμε μπει στην Σαρακοστή και όλοι ψάχνουμε νηστίσιμες λύσεις για τα τραπέζια μας. Έτσι, ένα πιάτο με σουπιές φρικασέ είναι η ιδανική επιλογή, πολύ αρωματική, εύκολη και θα γίνει ανάρπαστη εντός και εκτός νηστείας. Σε έναν ταβά βάζει σουπιές σε φέτες και τις σοτάρει μαζί με κομμάτια από φρέσκα κρεμμυδάκια. Σβήνει με λευκό κρασί, προσθέτει νερό και έναν κύβο λαχανικών, βράζει για 30 λεπτά, βάζει μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια και μαγειρεύει για άλλα 10 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζει κορν φλάουρ, ξύσμα και χυμό λεμονιού, ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπίπερο και ανακατεύει. Μεταφέρει στην κατσαρόλα, ανακατεύει, μαγειρεύει για άλλα λίγα λεπτά και σερβίρει με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φέτες λεμονιού.

Για επιδόρπιο ο Άκης επιλέγει μια επίσης νηστίσιμη συνταγή, cheesecake με φρούτα του δάσους, ένα γλυκάκι – όνειρο με ελάχιστα υλικά και μοναδική γεύση που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Πρώτα ετοιμάζει τη βάση του cheesecake, χτυπώντας στο πολυκοπτικό μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη, μαζί με φιστικοβούτυρο. Μεταφέρει το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση και το πατάει με ένα κουτάλι να απλωθεί καλά. Κατόπιν φτιάχνει την κρέμα. Βάζει κάσιους σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτει βραστό νερό, καλύπτει το μπολ με μεμβράνη, και τα αφήνει να μουλιάσουν. Μόλις γίνει αυτό, τα σουρώνει, τα βάζει στο πολυκοπτικό, και τα χτυπάει μαζί με ξύσμα και χυμό λεμονιού και μέλι. Προσθέτει φυτική κρέμα, χτυπάει ξανά, μεταφέρει πάνω από την βάση του μπισκότου και βάζει στο ψυγείο. Αφαιρεί από τη φόρμα, κόβει σε κομμάτια, και σερβίρει με μαρμελάδα με φρούτα του δάσους και φύλλα δυόσμου.

Την Κυριακή 09 Μαρτίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που πρωτοπορεί, δημιουργώντας συνταγές που αποτελούν προτάσεις από μόνες τους, τόσο στο άκουσμά τους όσο και κατά την δοκιμή τους.

Για πρώτο πιάτο σερβίρει φάβα με καλαμαράκια και καραμελωμένα κρεμμύδια, μια πρόταση σκέτο γλύκισμα που χωρίς ελαιόλαδο είναι και νηστίσιμη ωστόσο, με όποιον τρόπο και αν επιλέξετε να την δοκιμάσετε, είναι το «κάτι άλλο». Πρώτα ξεπλένει τη φάβα, τη σουρώνει και τη μεταφέρει σε κατσαρόλα. Προσθέτει ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, δάφνη, νερό και σιγοβράζει για περίπου 1 ώρα. Σε ένα τηγάνι βάζει 2 κρεμμύδια σε φέτες, προσθέτει ζάχαρη, αλάτι, ξίδι, ελαιόλαδο και αφήνει να καραμελώσουν. Μεταφέρει το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα πολυκοπτικό, προσθέτει ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ανθό αλατιού, πιπέρι και χτυπάει. Σουρώνει μια κονσέρβα καλαμαράκια, τα ρίχνει στο τηγάνι που καραμέλωσαν τα κρεμμύδια και σοτάρει. Σερβίρει τα καλαμαράκια με τη φάβα, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και μια φέτα λεμονιού.

Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει νιόκι με κοτόπουλο, λευκή σάλτσα και λάδι τρούφας, άριστα συνδυασμένα υλικά που εκτοξεύουν τη γεύση αλλά και τη δημιουργική διάσταση της συνταγής. Βράζει τα νιόκι, ενώ σε ένα τηγάνι σοτάρει κομμάτια από φιλέτο στήθος κοτόπουλου μαζί με βούτυρο. Προσθέτει μανιτάρια champignon σε φέτες, αλάτι και πιπέρι, σκόρδο, φρέσκο θυμάρι και αφήνει να αρωματιστούν όλα μαζί. Σβήνει με κρασί, αφήνει να εξατμιστεί, προσθέτει τυρί κρέμα, μεταφέρει τα νιόκι στο τηγάνι, ανακατεύει, σβήνει τη φωτιά, προσθέτει παρμεζάνα, λάδι τρούφας, ανακατεύει και σερβίρει με φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για επιδόρπιο ο Άκης ετοιμάζει μια πορτοκαλόπιτα στο air fryer με γιαούρτι, φύλλο κρούστας και λίγα ακόμη υλικά που αγκαλιάζονται από ένα τέλειο σιρόπι και δημιουργούν όλα μαζί κάτι μοναδικό. Ετοιμάζει το σιρόπι σε ένα μπολ, βάζοντας βραστό νερό και ζάχαρη και ανακατεύει. Προσθέτει κανέλα, χυμό και φλούδες από πορτοκάλια και ανακατεύει. Σε άλλο μπολ βάζει 2 αυγά, ζάχαρη, σπορέλαιο, χυμό πορτοκάλι, γιαούρτι, βανιλίνη, μπέικιν, αλάτι, ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύει. Κόβει φύλλα κρούστας για γλυκά σε λεπτές λωρίδες και τις ανοίγει με τα χέρια. Βάζει σε δόσεις τις λωρίδες από τα φύλλα μέσα στο μπολ και ανακατεύει. Μεταφέρει σε λαδοαλευρωμένο ταψί, βάζει το ταψί στον κάδο του air fryer και ψήνει σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφαιρεί από το air fryer, ρίχνει το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό, αφήνει να κρυώσει και να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και σερβίρει.

Δείτε το trailer εδώ:

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

Time Out

Το μυροβόλο περιβόλι και η ιστορική έπαυλη πλημμύρισαν από κόσμο που άκουσε με αίσθημα μεγάλης  συγκίνησης  τα όσα ειπωθήκαν από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους ομιλητές ...

Time Out

Ξεκινάει από την 1η Οκτωβρίου, σπάζοντας το άβατο και αγκαλιάζοντας το γέλιο, με τον Λάμπρο Φισφή να πρωταγωνιστεί