Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, το πρωί της Τρίτης, ξέσπασε στον αέρα του «Buongiorno» για τη φωτογραφία στο χειρουργείο του μικρού Αγγέλου.
Ενός λεπτού σιγή κράτησαν οι γιατροί μέσα στο χειρουργείο κατά τη διαδικασία λήψης των οργάνων του 3χρονου Άγγελου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή κακοποιημένος άγρια από την ίδια τη μητέρα του και τον σύντροφό της στην Κρήτη, σε σημείο να μείνει εγκεφαλικά νεκρός.
Την σχετική ανάρτηση, που σπέρνει ρίγη συγκίνησης και ένα μεγάλο «γιατί», συνοδευόμενη από φωτογραφία στο χειρουργείο, ανήρτησε ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).
Η διαδικασία της λήψης των οργάνων ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο ΠΑΓΝΗ, σε ατμόσφαιρα μεγάλης συγκινησιακής φόρτισης και με σεβασμό στη μνήμη του μικρού παιδιού που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή.
«Δεν είναι όλα προς δημοσίευση. Αυτή είναι μια στιγμή ιερή, που δεν έπρεπε να ανέβει στα social media» είπε αρχικά ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.
Και πρόσθεσε:
«Η ουσία πρέπει να μας προκαλεί ντροπή και όχι να χαιρόμαστε. Δεν είναι ένας άνθρωπος που έχασε τη ζωή του σε ένα δυστύχημα και γενναία η οικογένειά του έδωσε τα όργανά του σε άλλους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Εδώ πρέπει να ντρεπόμαστε, γιατί αυτή είναι η ουρά του θέματος».
Και συνέχισε:
«Το θέμα είναι πως όλοι μας, λίγο-πολύ, έχουμε ευθύνη για αυτό που συνέβη: Ένα παιδί δολοφονήθηκε τσάμπα και βερεσέ. Το να δίνουμε σημασία στην ουρά του θέματος, ότι δηλαδή τα όργανα δόθηκαν προς δωρεά, και να ανεβάζουμε τη φωτογραφία, το θεωρώ υποκριτικό».