Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ertflix: Το “μπουστάρισμα” στην ποιότητα, το… πουλέν “SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα” και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το “SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα” έχει σπάσει ρεκόρ θεάσεων στο Ertflix και σε αυτή τη φάση είναι το “πουλέν” του

«SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα». Σας θυμίζει κάτι;

Οι παλαιότεροι αποκλείεται να έχουν ξεχάσει την αντιπολεμική σάτιρα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ με τον Πίτερ Σέλερς. Το θρυλικό έργο που δημιούργησε στα 60s -εν μέσω «ψυχρού διπολισμού», Ρωσίας – Αμερικής φυσικά- έχει σπάσει ρεκόρ θεάσεων στο Ertflix και σε αυτή τη φάση είναι το «πουλέν» του.

Κάτι που, όπως είναι ευνόητο, χαροποιεί ιδιαίτερα τη νέα διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς κατ’ αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνονται ότι οι τηλεθεατές απαιτούν πρωτοκλασάτη ψυχαγωγία.

Και κάπως έτσι, το «μπουστάρισμα» από την πλευρά της ΕΡΤ στην ποιότητα συνεχίζεται, όχι μόνο μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας αλλά και με τη δράση της στη συμπρωτεύουσα. Εξηγούμε.

Με 30 ταινίες συμμετέχει η ΕΡΤ ως συμπαραγωγός στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, στο διαγωνιστικό συναντάμε το φιλμ «Αγαπούσε τα λουλούδια περισσότερο» του Γιάννη Βεσλεμέ, στις ειδικές προβολές το φιλμ «Ο Νόμος του Μέρφι» του Άγγελου Φραντζή και στο section Meet the Neighbors τη «Ριβιέρα» του Ορφέα Περετζή. Όσο για το «Πεντάγωνο» και τη «Μόσχα»; Τι να πρωτογράψουμε για αυτό το σουρεάλ αριστούργημα που «απογειώνει» το black humor.

Απλώς δείτε το – και όσοι Πίτερ Σέλερς – «SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» το γνωρίζετε, ξαναδείτε το!

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου