Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Μαρινέλλα: “Πλέον είναι θέμα οργανισμού, ας ευχηθούμε όλοι να πάει καλά” είπε η Ματίνα Παγώνη

“Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά είναι τα πιο δύσκολα εγκεφαλικά”

Βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη η Μαρινέλλα το βράδυ της Τετάρτης 25/9/2024ενώ βρισκόταν πάνω στην σκηνή του Ηρώδειου για την συναυλία της.

Για την κατάσταση της υγείας της μίλησε η Ματίνα Παγώνη στο “Happy Day”, το πρωί της Πέμπτης 26/9.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ περιέγραψε τη σοβαρότητα του περιστατικού, τονίζοντας πως οι πρώτες 48 ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την έκβαση της κατάστασης.

Ειδικότερα, δήλωσε στον αέρα της εκπομπής:

“Κανένας δε μπορεί να σας πει αυτή τη στιγμή την εξέλιξη, αν δεν περάσουν δύο με τρία 24ωρα. Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά είναι τα πιο δύσκολα εγκεφαλικά. Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά είναι ευκολότερα και μπορούμε πιο γρήγορα να δούμε την εξέλιξή τους. Το αιμορραγικό είναι το πιο βαρύ, γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη επιμονή, υπομονή και με συνεχή έλεγχο εργαστηριακό να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Αν η αιμορραγία επεκτείνεται ή σταθεροποιείται, ή αν κάποια στιγμή μπορεί και να αρχίσει να υποχωρεί”.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι δεν έχασε την επαφή της με το περιβάλλον και το κατά πόσο αποτελεί θετική ένδειξη για την εξέλιξη του περιστατικού, η Ματίνα Παγώνη απάντησε:

“Κανένας δεν μπορεί να σας πει για την εξέλιξη, ειλικρινά σας μιλάω. Η εγκεφαλική αιμορραγία έχει ένα πολύ βασικό σύμπτωμα: έντονη κεφαλαλγία, την οποία όπως αναφέρουν όλοι την είχε πριν βγει στη σκηνή. Αυτό είναι το πρώτο σύμπτωμα της εγκεφαλικής αιμορραγίας: έντονη κεφαλαλγία”.

 

“Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα, αν δεν περάσουν δύο με τρία 24ωρα”

Αναφορικά με την αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε:

“Η αντιμετώπιση ήταν ταχύτατη. Ας ευχηθούμε όλοι να πάει καλά. Πλέον είναι θέμα οργανισμού. Είναι ένας άνθρωπος δυνατός, ένας πολύ δυνατός οργανισμός, όπως μας έχει αποδείξει μέχρι τώρα. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα, αν δεν περάσουν 2 με 3 24ωρα”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους παράγοντες που επιδείνωσαν την κατάσταση:

“Εννοείται ότι παίζειπάρα πολύ μεγάλο ρόλο το στρες και η ηλικία. Η ηλικία και το στρες επιδεινώνουν αυτές τις καταστάσεις”.

“Όταν έχεις έντονο πονοκέφαλο και όλο το υπόλοιπο πακέτο δεν έπρεπε να βγει στη σκηνή και να συνεχίσει την ένταση” πρόσθεσε αμέσως μετά.

Σχετικά με το ποτέ θα βγει το επόμενο ιατρικό ανακοινωθέν, η Ματίνα Παγώνη απάντησε:

“Αυτό δεν το ξέρω. Το νοσοκομείο αποφασίζει, η ομάδα των γιατρών αποφασίζει. Όταν θα έχει νέα στοιχεία. Γιατί το να λες τα ίδια και τα ίδια δεν έχει νόημα”.




 

Η Μαρινέλλα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με εγκεφαλική αιμορραγία

Με εγκεφαλική αιμορραγία, σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Υγεία” η Μαρινέλλα η οποία κατέρρευσε στη σκηνή του Ηρωδείου, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συναυλίας της το βράδυ της Τετάρτης 25/9.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, από την οποία διαπιστώθηκε η εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε φρικτό πονοκέφαλο πριν από τη συναυλία.




Το ιατρικό ανακοινωθέν για την Μαρινέλλα

“Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) διακομίσθηκε στις 22:30 επειγόντως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.

Διαπιστώθηκε ότι υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία) και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Ο θεράπων ιατρός

Ηλίας Κ. Πολιτάκης”.




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου