Μια λαχταριστή συνταγή με πράσινο πιπέρι και καρύδια
Υλικά
3 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι γάλα
100 γρ. γραβιέρα
200 γρ. φέτα (κομμένη σε μικρά κομματάκια)
1 κουτ. σούπας βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι, για κάθε μάφιν
1 ματσ. άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
1 ματσ. μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
2 κ.σ. χονδροσπασμένη καρυδόψιχα
1 κ.σ. κόκκοι πράσινου πιπεριού τουρσί
Aλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι με υποδοχές για μάφιν ή φορμάκια μιας χρήσεως για μάφιν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα, και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και τη γραβιέρα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα, τον άνηθο, το μαϊντανό, την καρυδόψιχα, το πράσινο πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα με τη σπάτουλα, μέχρι τα υλικά να σκορπίσουν ομοιόμορφα.
Βάζουμε 1 κουταλιά βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι στον πάτο από τα φορμάκια. Αδειάζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε.