Ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδήλωση Beer Day, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA.
Πρόκειται για μια εκδήλωση αφιερωμένη στην μπύρα, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, από την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης συζητήθηκαν οι τάσεις της μπύρας στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά, ενώ παράλληλα ανταλλάχθηκαν απόψεις με το κοινό σχετικά με το προϊόν, την ιστορία του, τη σωστή διαχείρισή του καθώς και την πορεία του κλάδου στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η ελληνική ζυθοποιία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, με την περσινή επιτυχημένη χρονιά να αποτελεί ορόσημο για την επόμενη μέρα του κλάδου, ωστόσο σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Σ. Παναγιώτου, απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια και συμμετοχή, προκειμένου η ελληνική ζυθοποιία να βρει τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο χάρτη της μπύρας. Την ίδια στιγμή, τονίστηκε η ανάγκη για τη συνεργασία όλων των παραγωγών για την εκπαίδευση του καταναλωτή, ενώ εξειδικευμένοι ομιλητές ανέλυσαν διαφορετικές πτυχές του κλάδου.