Συστατικά
330 ml μπίρα, ξανθιά
50 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το ζύμωμα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ την μπίρα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη γραβιέρα, το αλεύρι, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το μπέικιν πάουντερ, πιπέρι, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Μόλις αρχίσει να δένει η ζύμη ξεκινάμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Αν κολλάει το ζυμαράκι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια των 80 γρ. περίπου το καθένα.
Σχηματίζουμε μικρά φραντζολάκια και τα τοποθετούμε σε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
Χαράζουμε τα φραντζολάκια σε σχήμα σταυρού με ένα μαχαίρι.
Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
Σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com