Σαν σήμερα 14 Ιουλίου, μία ημέρα μετά το Live Aid, την περίφημη συναυλία που διοργανώθηκε ταυτόχρονα σε Λονδίνο και Φιλαδέλφεια στις 13 Ιουλίου του 1985, ο κόσμος εξακολουθεί να «παραμιλά» με την υψωμένη γροθιά του frontman των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι, σε μία εμφάνιση που έμεινε τελικά στην ιστορία.
Η ταυτόχρονη συναυλία μεταδόθηκε από πολλές τηλεοράσεις, ζωντανά, σε όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι την παρακολούθησαν, σε περισσότερες από 100 διαφορετικές χώρες, ενώ 90.000 άτομα παρευρέθηκαν. Η επικοινωνία του Φρέντι Μέρκιουρι με το κοινό ήταν τέτοια, που έγραψε μια από τις πιο ιστορικές στιγμές της μουσικής.
Η αντίδραση του Έλτον Τζον
Επιλέχθηκαν οι κορυφαίοι καλλιτέχνες όπως Ντέιβιντ Μπόουι, Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, Queen, U2, Dire Straits, Duran Duran, Φιλ Κόλινς (οι οποίοι από το Λονδίνο πήραν το Κονκόρντ για να παίξουν και στη Φιλαδέλφεια ), Μικ Τζάγκερ, The Who, Έλτον Τζον, Στινγκ, Μαντόνα, ο Μπομπ Ντίλαν, ο Ρόμπερτ Πλαντ, ο Τζίμι Πέιτζ, ο Τζον Πωλ Τζόουνς (μουσικός), το Status Quo, ο Cat Stevens.
Από τις 16 ώρες που κράτησαν οι δυο συναυλίες, η συμμετοχή των Queen ήταν αυτή που άφησε εποχή.
«Ήταν η σημαντικότερη μέρα της ζωής μας…» είχε δηλώσει με το τέλος της συναυλίας ο κιθαρίστας των Queen Brian May.
Ο Elton John ωστόσο είχε πει: «Μπάσταρδοι, κλέψατε όλο το show».
Μέσα στα επόμενα χρόνια κριτικοί, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας, ψήφισαν την συγκεκριμένη συναυλία των Queen ως την καλύτερη live εμφάνιση στην ιστορία της ροκ.
Δυστυχώς από το Live Aid κι έπειτα οι Queen αραίωσαν τις ζωντανές εμφανίσεις τους εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του Freddie Mercury, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 24 Νοεμβρίου 1991, νικημένος από το Aids.